2010. október 31., vasárnap

Kakaós kifli


Ennek a kelt tésztának ugyan az gyakorlatilag a receptje mint a cukros briósomnak, annyi eltéréssel, hogy mielőtt teljesen összegyúrom a hozzávalókat, kettéválasztom a tésztát, és hozzá gyúrok az egyik feléhez kb. 2-3 evőkanál kakaót. Akkor lesz szép márványos a tészta, ha már a "félig meggyúrt" tésztához teszem a kakaót. Bár igaz nem olyan egyszerű belegyúrni de az eredményért cserébe megéri.
Amikor megkeltek a tésztáink, akkor amennyiben egy kilóból dagasztottam kb. 18 db kiflim lesz. Ehhez feldarabolom több részre (nem formázok belőle cipókat, csak úgy ahogy van félreteszem.)
Egymás tetejére teszek nagyjából két egyforma darabot a fehér és a barna tésztából, és együtt nyújtom ki lehetőleg egyformán téglalap alakúra, majd ha megvan a szép ki téglalapom, átlósan elfelezem, feltekerem a kiflit (hosszabbik felétől haladva)és alakítva tepsire teszem és bemetszem, ezután még kelesztem a tepsin kb. -30 percet. Szépen kinyílnak majd a kiflik.
jó kedvet és legfőképpen sok sikert az elkészítéséhez, nálunk ez most a favorit. :)
Ui.: lehet alapból külön gyúrni a fehér és kakaós tésztát, kiflinél nem olyan fontos hogy "márványos legyen". Ez inkább a fonatosnál fontosabb!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése