Hozzávalók:
- 12 db sós palacsinta
- x darab bármilyen megmaradt sült hús (lehetőleg ne mézes mustáros vagy tejszínes legyen.. vmi egyszerűbb... sima sült hús, én most csirkemelleket használtam, sózva borsozva, és enyhe pirospaprika a volt rajta...)
- házi ketcup hogy picit "folyékony" legyen, de ne nagyon
- 1ev. k. liszt
- 2ev.k tejföl (laktózmentes)
panírozáshoz:
- 2 tojás
- zsemlemorzsa + a sütéshez olaj
A húsit földarabolom, lehet darálni is, de jobb szerintem darabolva, mert akkor nem lesz olyan
"fűrészporos"
( a kész húsokat már nem olyan darálni, lehet, én is próbáltam de nem olyan
jó.. :) )majd egy serpenyőben a ketcuppal, a bazsalikommal összeforralom, majd hozzáadom a
tejfölt és a lisztet. Rottyan egyet max 2 perc, és már lehet is tölteni a palacsintákat.
Egy palacsintába kb. 2evőkanál husit rakok.
a töltelék.
Ha elfogyott minden alapanyagom a palacsintákat egyesével beleforgatom a tojásba majd a zsemlemorzsába és forró olajban kisütöm aranybarnára, vagy ahogy szeretjük. Én köretnek a sültkrumplit választanám hozzá, de most csak "magába" ettük amjonnézzel.. hú nagyon fincsi volt még Imike is megevett belőle egy egészet. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése