2010. október 11., hétfő

Kethup házilag

Egy adag = 2,5 liter
Hozzávalók:
  • 1,5 kiló paradicsom
  • 1 kiló paradicsompaprika
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 5 db babérlevél
  • 1kk őrölt bors
  • 15 dkg cukor ( ízlés szerint)
  • 5 dkg mustár
  • 1 ev kanál só
  • 1 mokkáskanál szalicil
Elkészítés: Egy 5-6 literes zománcozott edénybe beletesszük a feldarabolt paradicsomot, paprikát, vöröshagymát, a bebérleveleket és egy órát főzzük. Ezután kivesszük a babérleveleket, és a többi hozzávalóval együtt összeturmixoljuk. Utána újra tűzre tesszük, és forrásig hagyjuk, majd befőttes üvegekbe szedjük, és száraz gőzben hűlni hagyjuk.
Tipp: én ezt használom kicsit tuningolt változatban pizzára és bolognai szósz alapjaként is. Így alapból egyszerre nem egy adagnak fogok neki hanem min. 3nak.
Nálunk egy év alatt elmegy simán 6 adag is. :)

TUNINGOLT változat annyiban különbözik,hogy teszek bele oreganót, bazsalikomot, foghagymát, esetleg provánszi fűszerkeveréket, ha van. Mindent csak óvatosan és ízlés szerint.
ha szeretjük a csípőset lehet bele tenni chiliport is ez a legújabb fejlesztésem vele, és nagyon kapós lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése