2012. október 3., szerda

Sajtos-hagymás rakott szűzpecsenye


Hozzávalók:

500gr szűzpecsenye
7-8 szem nagyobb krumpli (öklömnyi :D )
15 dkg sajt
bors
15 dkg RAMA
2 hatalmas vöröshagyma
1 adag jókedv ;)
2 adag türelemmel fűszerezve (csakhogy kibírjuk míg elkészül mert olyan fini)
kukoricaliszt a hús forgatásához

Öntet:
300gr tejföl
4 tojás
1 ev kanál Vegeta

Elkészítés:
A krumplit megpucolom és sós vízben, egészben felrakom főni. Közben  a húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, majd a kukoricalisztbe megforgatjuk és olvasztott vajon 3 perc alatt felsütjük mindkét oldalát. Kivajazunk egy magas falú tepsit, és karikázzuk a megfőtt krumplit, borsozzuk, rápakoljuk a husi felét. A hagymát megtisztítjuk, félbe vágjuk, és amilyen vékonyra csak tudjuk szeleteljük, majd a visszamaradt vajon megfonnyasztjuk. Ez a hagyma jöhet a husi tetejére, és így folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Az öntetet kikavarjuk először a tojásokat külön majd hozzáadjuk a tejfölt és a vegetát, ezzel a finom öntettel nyakonöntjük a krumplit, és az egész tetejére ráreszeljük a sajtot. Mivel ez az étel már félig készen van, egy jó 25-30 perc alatt aranysárgára sütjük. J
Jó étvágyat!!! Top 5ben benne van mint kedvenc J Beverekedte magát J

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése