2010. december 4., szombat

Raffaello szelet

A tésztához: (ezzel az adaggal nekem csak egy kis tepsivel lett, gáztepsi fele 26*20kb)

  • 6 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • csipetnyi só
  • késhegynyi sütőpor

A krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 10-15 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 ev k zselatin (elkészítve ahogy kell. :)
  • 10 dkg kókuszreszelék
A tojásfehérjéket a cukorral, sóval felverjük kemény habbá, majd a lisztet a sütőport és a kókuszt hozzákeverjük. Majd tepsibe rakjuk és sütjük. Nem szabad szinesre sütni mert akkor kemény lesz.
A tojássárgákat a tejjel, a cukorral és a pudingporral összekeverjük( és pudingot készítünk belőle. Ha kihűlt, akkor a margarinnal és a zselatinnal robotgép segítségével kikeverjük, rákenjük a tészta tetejére és megszórjuk a kókuszreszelékkel.
Hűtőben dermesztjük. Bár én majdnem mindent a fagyóba dobok és perceken belül lehet kóstolni :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése