2013. március 17., vasárnap

Rizsszelet


Hozzávalók:
A tésztához:
  • 4tojás
  • 4evőkanál cukor
  • 4evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1evőkanál őrölt fahéj

a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a sárgáját, majd óvatosan a lisztet, sütőport, és végül a fahéjat. Gyakorlatilag ez egy „SIMA” piskóta kiegészítve a fahéjjal.

Rizses Krém:
  • 0,75l tej
  • ¾ bögre rizs
  • 2dl tejszín
  • 1 cs zselatin
  • + tejszínes pudingporból sűrű pudingot főztem 4 dl tejjel

Tetejére:
  • 4dl habtejszín

A rizst megfőzöm a tejbe majd hozzáadom a kész pudingot és a tejszínt. Majd egy külön kis edényben 1,5 dl vízben felforralom az étkezési zselatint, és ha kihűlt hozzáadom a rizshez. (türelmetlenebbek, mint én is.. fagyóban fél órát hűtik, majd rákentem a tésztára. Szintén visszaköltözött egy 1,5 órára a fagyasztóba. Majd mikor teljesen megszilárdult a rizses réteg, 4dl tejszínt felvertem 2 csomag vaníliás cukorral, és fixálóval. A kész habot rákentem a tésztára, és ízlés szerint szitáltam rá őrölt fahéjat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése