2011. január 28., péntek

Zöldségkrémleves

Hozzávalók:
  • 25 dkg kifejtett zöldborsó
  • 50 dkg burgonya
  • 25 dkg sárgarépa
  • 1 szál fehér répa
  • 2 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1 leveskocka
  • 2 dl tejföl
  • só, bors
A zöldésgeket megtisztítjuk. A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra, a burgonyát és a sárgarépát apró kockákra vágjuk. Az olajat vagy zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk ebbe a hagymákat, majd beletesszük a burgonyát és a répát fehér répát. Egy percig pirítjuk, majd belerakjuk a leveskockát, és felengedjük 1,2 liter vízzel. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a borsót és addig főzzük míg megpuhulnak a zöldségek.
Ha elkészült kiveszünk belőle annyi evőkanál zöldésget amennyit jónak látunk én kb 4-5 evőkanállal vetem ki amit majd a krémlevesbe visszateszek.
A többit összeturmixolom, és hozzákeverem a tejfölt. Ezután összeforralom, és kész is.
Tejföl helyett használhatunk tejszínt is akkor sokkal lágyabb finomabb lesz. Tálalás után adjunk hozzá levesgolyót, vagy pirított kenyérkockát ízlés szerint. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése