- 25 dkg kifejtett zöldborsó
- 50 dkg burgonya
- 25 dkg sárgarépa
- 1 szál fehér répa
- 2 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek. olaj
- 1 leveskocka
- 2 dl tejföl
- só, bors
A zöldésgeket megtisztítjuk. A vöröshagymát, és a fokhagymát finomra, a burgonyát és a sárgarépát apró kockákra vágjuk. Az olajat vagy zsírt felhevítjük, megfonnyasztjuk ebbe a hagymákat, majd beletesszük a burgonyát és a répát fehér répát. Egy percig pirítjuk, majd belerakjuk a leveskockát, és felengedjük 1,2 liter vízzel. 15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a borsót és addig főzzük míg megpuhulnak a zöldségek.
Ha elkészült kiveszünk belőle annyi evőkanál zöldésget amennyit jónak látunk én kb 4-5 evőkanállal vetem ki amit majd a krémlevesbe visszateszek.
A többit összeturmixolom, és hozzákeverem a tejfölt. Ezután összeforralom, és kész is.
Tejföl helyett használhatunk tejszínt is akkor sokkal lágyabb finomabb lesz. Tálalás után adjunk hozzá levesgolyót, vagy pirított kenyérkockát ízlés szerint. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése