Története: anyu réges régen amikor még létezett a KGST (Debrecenben piac) akkor szeretzte a formát és nem tudtuk még sosem használni, mondjuk úgy kb 20-23 éve megvan a forma :D
Ma amikor LIMARA oldalán keresgéltem hogy lekváros buktához merítsek valami fini receptet rögtön a "fánkvirág" receptje fogadott. :) Ezúton is köszönöm. :P Én egy kicsit módosítottam , és pontosan leírom hogyan készítettem.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 15dkg liszt
- pici só (csipetnyi)
- egy citrom reszelt haja, héjja. :) Drága székesfehérvári barátaim mindig ezzel piszkáltak. "HÉJJA kontra haja :) :P
- 1,5 dl (laktózmentes tej)
- sütés után fahéjas cukor
A hozzávalókat összekavarom (én habverővel szeretem mert akkor bizti csomómentes lesz és pár másodperc az egész). Majd hűtőbe teszem 15 percre (vagy ha hűtőből vetted a hozzávalókat kivéve liszt :))) akkor nem muszáj. Vagy pont ezt hagytam ki és ezt nem kellett volna.?? :D :P)
Felforrósítom olajban a formákat, és a hideg tésztába mártom, de csak annyira hogy ne lepje el a formát, mert akkor nem tudjuk "levakarni" sütés közben. Amennyiben betartjuk az "előírásokat" úgy az olajban gyönyörűen leválik a tészta és szinte pár másodperc alatt megsül. Ha készen van szalvétára szedem és fahéjas cukorral meghintem. ( a képről nekem lemaradt. :)
Nos rájöttem miért nem marad mindig a formán a tészta, legalábbis azt hiszem. Valóban elég hidegnek kell lennie a tésztának, és a formának, meg nagyon forrónak, és kb 2-3 másodpercig kell a formát a tésztában tartani. Ha le akar csúszni, ki ne dobd, akkor egyszerűen villával belemered a forró olajba, vagy evőkanállal. Ha valakinek, nincsen ilyen formája.... ami meglehet mert sosem láttam ilyet sehol :P akkor evőkanállal is adagolhatod az olajba.
Sok sikert hozzá, és legyetek bátrak! Próbáljátok ki nagyon megéri!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése