2010. október 17., vasárnap

Rakott palacsinta


Ha már nincs kedvem pörköltöt enni de még van akkor rendszerint felhasználom, más ételekhez ilyen közülük a rakott palacsinta is. Leves után mi önmagában fogyasztjuk.Hozzávalók:
Kb-ra minden. :)
  • 500g pörkölt (ledarálva vagy pirított darált hús)
  • 2ek. ketcup (saját márkás :))
  • 500g tejföl
  • 2evk. tej (ha a tejfölöd nagyon sűrű, és mellőzöd a tojást)
  • 1 tojás
  • reszelt sajt ízlés szerint (10-25dkg)
Fogom a pörit ledarálom úgy ahogy van (sertés, pulyka v. akármilyen kehet csak csont nélkül daráld :) ) majd ízestem: én szoktam beletenni a házi ketchupomból, nem tudom boltival milyen volna az merészebb... meg tejföllel(2-3 ek). Majd megtöltöm ezzel a keverékkel a palacsintát, és vajazott tepsibe, vagy jénaiba pakolgatom őket szépen egymás mellé. Attól függően hogy mennyi palacsintád lesz és mennyire töltesz bele "sok" tölteléket egyszerre, vagy mekkora az edényed, rétegezheted, és a rétegek közé jön a tejfölös tojásos keverék( a maradék tejfölt összekevered a tojjással vagy tejjel, ezt kenem a rétegek közé és a tetejére is). Ha elfogyott a rétegezni való akkor jöhet a sajt. Ha ezzel is megvagyunk be a sütőbe 175fokon légkeveréssel 15-20perc alatt
szép pirosra sül. A kép picit bizarr lehet de az ízek önmagukért beszélnek! Jó étvágyat hozzá! :)
Természetesen ilyenkor a kisfiamnak külön készülök, íme az övé: :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése