2010. október 11., hétfő

Paradicsomos citromos csirke


Hozzávalók:
  • 1 csirkemell (csonttal)
  • 4 csirkecomb
  • édesnemes pirospaprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 kis citrom
  • 2 csomó újhagyma /ha nincs vöröshagyma is jó/
  • majoranna és kakukkfű (ízlés szerint)
  • 4-5 evk olaj
  • 50 dkg koktélparadicsom /ha nincs sima paradicsompürével is helyettesíthető/
  • 1/2 liter paradicsomlé
  • 1/4l zöldésgleves v. 1 húsleveskocka
  • só, bors
A csirkedarabokat sóval, borssal, pirospaprikával bedörzsöljük. A fokhagymát gerezdekre szedjük, a megmosott citromot cikkekre vágjuk, az újhagymát feldaraboljuk (ha vöröshagymával dolgozunk karikázzuk) .
Teflonos edényben a z olajat felhevítjük, majda fűszeres csirkedarabokat hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a citromot újhagymát vagy hagymát, a zöldfűszereket, és a paradicsomot, vagy a paradicsompürét, majd rövid ideig tovább pirítjuk.
A paradicsomlével, és a levessel(vagy kockával) felöntjük, és sóval borssal és édesnemes pirospaprikával fűszerezzük ha szükséges.
Majd a paradicsomos csirkedarabokat előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon kb 40 percig sütjük. A végén díszíthetjük. Ha van mélyebb teflonos fedeles edényünk és netán foglalt a sütő, tűzhelyen is készítettem már.

Köretnek én héjában sült majd olajon pirított krumplit ajánlanék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése