Hozzávalók:
- 1 csirkemell (csonttal)
- 4 csirkecomb
- édesnemes pirospaprika
- 1 fej fokhagyma
- 1 kis citrom
- 2 csomó újhagyma /ha nincs vöröshagyma is jó/
- majoranna és kakukkfű (ízlés szerint)
- 4-5 evk olaj
- 50 dkg koktélparadicsom /ha nincs sima paradicsompürével is helyettesíthető/
- 1/2 liter paradicsomlé
- 1/4l zöldésgleves v. 1 húsleveskocka
- só, bors
Teflonos edényben a z olajat felhevítjük, majda fűszeres csirkedarabokat hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a citromot újhagymát vagy hagymát, a zöldfűszereket, és a paradicsomot, vagy a paradicsompürét, majd rövid ideig tovább pirítjuk.
A paradicsomlével, és a levessel(vagy kockával) felöntjük, és sóval borssal és édesnemes pirospaprikával fűszerezzük ha szükséges.
Majd a paradicsomos csirkedarabokat előmelegített sütőbe toljuk és 200 fokon kb 40 percig sütjük. A végén díszíthetjük. Ha van mélyebb teflonos fedeles edényünk és netán foglalt a sütő, tűzhelyen is készítettem már.
Köretnek én héjában sült majd olajon pirított krumplit ajánlanék.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése