Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl víz
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 kk só
- egy kis cukor... a futtatáshoz
- 0,5 dl olaj
A hozzávalókat összedolgozom, majd mikor már szépen eldolgoztam és elválik a kezemtől is meg a táltól is akkor félre rakom meleg helyre keleszteni (kandalló elé :)) egészen addig amíg a duplájára nő.
Majd én most 8 részre osztottam lehetőleg egyformákra, és elkezdtem "sodorni" a kezemben, mintha golyót formáznék, de az óramutató járásával megegyező irányba. Ha jól csináljuk, a tészta az ellenkező irányba fog "forogni". Addig kell ezt a műveletet folytatni amíg a teteje szép sima lesz. Egy 20 percet kelesztem a tepsin, és lekenem tojással. És zsuppsz sütőbe vele. 175 fokon légkeveréssel szépre sütöm. Kb 20 perc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése