Nagyon jól sikerült ami az ízvilágot illeti, de azért én most is picit
változtattam, igazodva az otthon éppen fellelhető
alapanyagokhoz! :D
Hozzávalók:
- 0,5 kg túró (félzsíros LIDL tégelyes) - ennek jobb
volt az állaga mint általában a zacsisoknak
- 3 evőkanál
méz
- 4 ev k. darált háztartási keksz
- 2 csomag vaniliás cukor
- CSOKI ízlés szerint nekem volt 100 gr étcsokim és egy
60 gr-os mikulásom :P vigyázzunk a csokifigurákkal, mert elég gagyi ízt
adhatnak neki. Jó hogy nem tettem bele többet.
- 1 evőkanál
étolaj
A túrót a
mézzel, a cukorral, és a keksszel összedolgozzuk egy villa vagy kanál
segítségével, majd én fagyasztóba tettem kb 30 percre, hogy minél előbb folytathassam.
Ha lehűlt golyókat formázunk belőlük, minél kisebbek annál jobb, mutatósabbak is és finomabbak. Majd visszarakjuk a fagyóba, itt érdemes kivárni az egy órát. Majd megolvasztottam a csokit gőz fölött az olajjal és egy fogpiszkáló segítségével, vagy ami még jobb, de épp nincsen itthon egy saslik pálcára szúrva forgatom, majd hungarocellbe szúrva várhatjuk a dermedést.
Ha lehűlt golyókat formázunk belőlük, minél kisebbek annál jobb, mutatósabbak is és finomabbak. Majd visszarakjuk a fagyóba, itt érdemes kivárni az egy órát. Majd megolvasztottam a csokit gőz fölött az olajjal és egy fogpiszkáló segítségével, vagy ami még jobb, de épp nincsen itthon egy saslik pálcára szúrva forgatom, majd hungarocellbe szúrva várhatjuk a dermedést.
Hogy lássátok, az első próbálkozásom nekem is döcögős volt, megmutatom a többi képet is :P majd a következő már biztosan szebb lesz :P de ez ilyen "piskóta" :P
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése