Ha
már készült "sima" kell gluténmentes és laktózmentes is.
Mivel az eredeti hozzávalókban volt háztartási keksz és itthon most épp nem volt semmilyen gluténmentes keksz amivel ezt kiválthattam volna, ki kellett találnom valami mást. Így alakultak a hozzávalók:
Mivel az eredeti hozzávalókban volt háztartási keksz és itthon most épp nem volt semmilyen gluténmentes keksz amivel ezt kiválthattam volna, ki kellett találnom valami mást. Így alakultak a hozzávalók:
- 18 dkg laktózmentes túró
- 3 teáskanál cukor
- 3 teáskanál méz
- 3 evőkanál
"tört" gluténmentes gabonagolyó - háztartási keksz helyett
- 10 dkg gluténmentes étcsokoládé
- 1 evőkanál
olaj
A túrót,
kekszet, mézet valamint a tört gabonagolyót összedolgozzuk. (Természetesen a
gabonagolyót összetörjük, én zacskóra tettem amit félbehajtottam
és húsklopfolóval összetörtem,). Majd az összedolgozás után betesszük
a fagyasztóba 20-30 perce.
Megfelelő hűlés
után, golyókat formázunk, vagy rudakkal is lehet próbálkozni, kinek hogy
szimpatikusabb. Majd az olvasztott csokoládéba forgatjuk a golyókat, amiket
pálcikára szúrva a legegyszerűbb
kivitelezni.
Majd hozok kész képeket is, de még most dermed a fagyóba :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése