- 12 sós palacsinta ( 3 tojás 12ev. kanál liszt 1 kk só, 8dl tej)
- 4 "tubus" kinyomós sajt (lidl-s legolcsóbbal is tökéletes :)
- 30dkg reszelt trapista
- 30dkg vékonyra szeletelt sonka
- besamel mártás (1evk. liszt, 4dl tej, 5 dkg vaj, só,bors, szerecsendió: a vajon megpirítjuk a lisztet majd hozzáadjuk a tejet, és a sót, borsot, szerecsendiót)
Elkészítés: A palacsintákat egyenként lekenjük a kinyomós sajttal, teszünk rá csíkozott sonkát, és reszelt sajtot, majd feltekerjük, és kivajazott üvegedénybe sorakoztatjuk. Ha elkészült egy réteg, jöhet rá a mártás ezt addig ismételjük míg el nem fogyott a palacsintánk. A tetejére újabb mártást csorgatunk és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. elömelegített sütöben 250 fokon 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha megkóstolod legközelebb tuti dupla adaggal indítasz!!! :)
Veszélyes a fogyasztása ami a kilókat illeti!!!
Elkészítettem GLUTÉNMENTESEN is. A LIDL-s kinyomós sajt fogyasztható, lisztnél rizslisztet használtam. És a mártásnál is! :) mivel nálunk picilány eszi a gm verziót ezért neki a palacsintát 3ev.kanál liszttel, 1 tojással és megfelelö mennyiségü tejjel készítettem.
Ha megkóstolod legközelebb tuti dupla adaggal indítasz!!! :)
Veszélyes a fogyasztása ami a kilókat illeti!!!
Elkészítettem GLUTÉNMENTESEN is. A LIDL-s kinyomós sajt fogyasztható, lisztnél rizslisztet használtam. És a mártásnál is! :) mivel nálunk picilány eszi a gm verziót ezért neki a palacsintát 3ev.kanál liszttel, 1 tojással és megfelelö mennyiségü tejjel készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése