A tésztához:
- 4tojás
- 4evőkanál cukor
- 4evőkanál
liszt
- fél
csomag sütőpor
- 1evőkanál
őrölt fahéj
a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük majd hozzáadjuk a
sárgáját, majd óvatosan a lisztet, sütőport, és végül a fahéjat. Gyakorlatilag
ez egy „SIMA” piskóta kiegészítve a fahéjjal.
Rizses Krém:
- 0,75l
tej
- ¾ bögre
rizs
- 2dl
tejszín
- 1 cs
zselatin
- +
tejszínes pudingporból sűrű pudingot főztem 4 dl tejjel
Tetejére:
- 4dl
habtejszín
A rizst megfőzöm a tejbe majd hozzáadom a kész pudingot és a tejszínt. Majd
egy külön kis edényben 1,5 dl vízben felforralom az étkezési zselatint, és ha kihűlt
hozzáadom a rizshez. (türelmetlenebbek, mint én is.. fagyóban fél órát hűtik,
majd rákentem a tésztára. Szintén visszaköltözött egy 1,5 órára a fagyasztóba. Majd
mikor teljesen megszilárdult a rizses réteg, 4dl tejszínt felvertem 2 csomag vaníliás
cukorral, és fixálóval. A kész habot rákentem a tésztára, és ízlés szerint
szitáltam rá őrölt fahéjat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése