2012. szeptember 20., csütörtök

GM Frankfurti leves


Hozzávalók:
  • 30 dkg kelkáposzta (nekem egy közepes káposztának a fele )
  • 2 nagyobb krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 1ev kanál VEGETA (gluténmentes)
  • 1 tk só
  • bors
  • 2dl tejföl
  • 2evk rizsliszt
  • pirospaprika
  • 2 ev.k oliva olaj (lehet sima is )
A kelkáposztát ketté vágom, majd szeletelem keresztbe is hosszába is, kinek hogy tetszik :) A krumplit pucolom, mosom, kockázom. Majd a vöröshagymát is megtisztítom, de azt egészben kerül a levesbe hogy a későbbiekben megszabadítsuk tőle a leveskénket. Ezeket feltesszük vízbe főni, hozzáadjuk az ízesítőket is. Közben a virslit felkarikázzuk. Mikor már majdnem kész a leves hozzáadjuk az olajon készített kis rántásunkat, amit összekavartunk a tejföllel. És végül hozzáadjuk a virslit é még egy pár percig főzzük. Jó étvágyat :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése